България губи важен волейболист за Европейското първенство

10:33, 17 май 17 / Спорт 25 662 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Посрещачът Валентин Братоев няма да може да помогне на националния ни отбор по волейбол в предстоящите двубои от Световната лига и Eвропейското първенство. 29-годишният волейболист ще трябва да претърпи операция, след като последният преглед е показал, че контузията му е сериозна.

Братоев има скъсан ламбрум на тазобедрената става и възстановяването му ще бъде между 4 и 6 месеца.Той  се надява да се завърне в игра за следващия сезон, когато Нефтохимик ще дебютира в Шампионската лига.  

Селекционерът на България Пламен Константинов имаше надежда , че положението с играча на Нефтохимик не е толкова сериозно и той ще може да се включи към подготовката на трикольорите в началото на юни.

Новината е изключително неприятна за Гибона, тъй като това е вторият посрещач, който отпада от списъка на националите. Тодор Алексиев също е аут, като той също е с травма.

Така на този пост за Световната лига останаха Тодор Скримов, Николай и Розалин Пенчеви, Мартин Атанасов и Димитър Маринов. От тях само първите двама могат да се похвалят с опит на високо ниво с екипа на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама