ВОЛЯ: Обединени патриоти прокарват лобистки промени в Закона за опазване на земеделските земи

10:42, 17 май 17 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите от ВОЛЯ изразяваме несъгласието си с опитите от страна на Обединени патриоти за прокарване на лобистки промени в Закона за опазване на земеделските земи.

Презастрояването на нашето Черноморие, заменките, злоупотребата със земеделски земи е въпрос, който трябва да бъде решаван, а не задълбочаван, заради корпоративни интереси, в случая маскирани като „грижа“ за малкия и среден бизнес.

Това се казва в декларация на ВОЛЯ, предаде БГНЕС. В нея се заявява, че от партията са подкрепили програмата на новото правителство с идеята, че ще се обсъждат и гласуват политики, които ще подобрят живота на хората. Първата законодателна инициатива на ОП показа точно обратното – тя е срещу интереса на обществото. Това политическо лицемерие ли е или има друга, задкулисна управленска програма, за която обществото не знае?! Ако е така, то тогава ние ще се ангажираме да внасяме законите, от които хората се нуждаят. Като начало ВОЛЯ ще предложи увеличаване на минималната пенсия за стаж и възраст на 300 лв. и преизчисляване на останалите.

ВОЛЯ пое ангажимент пред избирателите, че ще бъде прожекторът в този парламент и че ще осветяваме всички стъпки и опити, които не са в интерес на народа. И го правим.

Докато ние тук коментираме да влезе или не в зала един лобистки закон, отвън за пети път протестират родителите на деца с увреждания. Пет пъти никой не е чул техните искания! Така повече не може!

За развитието на една държава се съди не само по икономическите показатели, но най-вече по отношението към социално слабите и хората с увреждания. Ние от ВОЛЯ ще подкрепим техните искания и няма да спрем да настояваме тези хора да бъдат чути. Що за власт е тази, която не иска да чуе народа си, се заявява в документа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама