Британската банка „Лойдс“ се върна изцяло в частни ръце

10:53, 17 май 17 / Свят 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската банка „Лойдс“ (Lloyds), която беше спасена от правителството в Лонодн по време на финансовата криза, отново е изцяло в частни ръце, предаде БГНЕС.

„Банковата група „Лойдс“... съобщи на пазара, че правителственият дял в групата беше намален до нула, така групата се върна към пълна частна собственост“, се казва в изявление на банката.

Правителството извършваше постоянни продажби на своя дял в групата, което доведе до връщането на 21,2 млрд. паунда обратно при данъкоплатците. Това е с 894 млн. повече от първоначално инвестираните от правителството, включително и 400 млн. в изплащане на дивиденти.

Днес правителството продаде последните си дялове в Банковата група „Лойдс“, получавайки повече пари, отколкото първоначално инвестира“, заяви главният изпълнителен директор Антонио Хорта-Осорио.

Британското правителство оказа финансова помощ на „Лойдс“ след финансовата криза от 2008 г., преотстъпвайки 20,3 млрд. паунда. В замяна Лонодн получи дялове в размер на 43%. В момента британските власти все още притежават 73% от Кралската банка на Шотландия, която спасиха с финансиране от 45,5 млрд. паунда по време на кризата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама