Живопис, керамика и живи цветя в изложбата на Общинския детски комплекс в Каварна

14:00, 17 май 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общински детски комплекс – Каварна зарадва жителите и гостите на града с традиционна годишна изложба „Цветя“, съобщиха от общинската администрация. Експонатите на учениците бяха подредени в Художествена галерия „Христо Градечлиев“. Школите „Керамика“ с ръководител Тодор Червеняков, „Изобразително изкуство“ и „Работа с природни материали“ с ръководител Сидерина Йорданова представиха вдъхновени и уникални творби. Отбелязан бе и приноса на учителката Ивелина Георгиева.

Снимка: Община Каварна

Изложбата бе с партньорството на Мила Василева – собственик на ателие за креативна флористика. Комбинациите между керамика, рисунки, пана с природни материали и пясък, мозайка и картини върху коприна, съчетани с живи цветя, създадоха неповторима атмосфера и получиха заслужени адмирации.

Директорката на извънучилищното звено Евдокия Енчева връчи и две специални грамоти. Първата бе за абитуриента Емил Йорданов, който отдавна се занимава с керамика, а през тази учебна година е и част от клуб „Журналист“. Другото отличие бе отредено за Мила Василева от същия клуб за инициативност и съпричастност към Детския комплекс. Момичето участва в конкурс, спечели парична награда и с нея купи два лаптопа за нуждите на младите журналисти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама