Първата официална среща на новия областен управител на Сливен е с децата от Международния фестивал

14:59, 17 май 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Чавдар Божурски посрещна представители на страните-участнички в 21-я Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” и техния символичен домакин от танцов състав „Веселие“ при Средно училище „Хаджи Мина Пашов” - Сливен. Тук бяха още Костадин Славов - директор на училището, и Атанас Атанасов - ръководител на фолклорния състав.

Божурски приветства децата и техните ръководители. 
„През тези три дни Сливен се превръща в място за среща на фолклорни традиции от различни държави. А те се представят от най-добрите посланици, които имат нациите – децата. Смятам, че фолклорът е най-добрият начин за изразяване на идентичността, културата и традициите на един народ или етнос. Това е и начинът да опознаеш, разбереш и приемеш другите,“ каза областният управител и пожела успешни изяви на танцовите състави от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България.

Ръководителите представиха съставите си. Чуждестранните гости благодариха за оказаната им чест да бъдат приети от областния управител и изразиха удовлетворението си от добрата организация на фестивала.

Последва размяна на символични подаръци и снимки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама