496 нарушения на скоростта са установени по време на Глобалната седмица на ООН

15:06, 17 май 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

496 нарушения на скоростта са установени по време на Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност “Спаси живот! Намали скоростта!”. Акцентът тази година беше поставен върху шофирането с по-ниска скорост в населените места. През седмицата от 8 до 14 май в ОДМВР- Шумен се проведоха три специализирани полицейски операции.

461 нарушения на скоростта са установени по време на едната специализирана полицейска операция, която беше в районите и участъците с концентрация на пътно транспортни произшествия.

Голяма част от нарушителите са се движили със превишена скорост между 10 и 40 км в час. Край село Градище бил засечен водач на лек автомобил Тойота, който преминал през участък с допустима скорост от 60 км/ час със 121 км.

Най-малко са установените нарушители на скоростта в района на училищата. За седмица водачите, превиши скоростния режим в тези пътни участъци са 7, като са се движили с превишена скорост между 10 и 25 км/ час.

В малките населени места са отчетени 28 нарушения на скоростта, като водачите са се движили със скорост между 10 и 30 км/ час над максимално разрешената.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама