Чакат Бойко Борисов в Раднево

15:15, 17 май 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завърши изпълнението на „Интегриран воден проект за изграждане на ГПСОВ в град Раднево”. В петък от 11.00 часа, ще бъде открита новата пречиствателна станция в града.

На събитието са поканени министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Димитър Главчев,  Нено Димов, министър на околната среда и водите, Старозагорският митрополит Киприан, кметове, депутати и представители на държавни институции.

Припомняме, че м.г. тогавашният министър на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев подписаха договор, с който Министерството на околната среда и водите предостави на общината близо 5.5 млн. лв. за довършване на водния цикъл на града.
При първата фаза от проекта, са изградени канализационна мрежа с дължина 17,23 км и 16,84 км водопроводна мрежа.
Втората фаза е изграждането на нова пречиствателна станция за отпадни води, която да замени старата и нефункционираща, строена през 70-те години на миналия век.

Проектът за интегриран воден цикъл на Раднево стартира преди три години и е на обща стойност 37.54 млн. лева. Първата фаза – изпълнение на ВиК мрежата, струваше 30,1 млн.лв. С отпуснатите от държавата 5,5 млн. лева се довърши изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води, чрез която ще се подобри бита на повече от 13 хиляди жители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама