Д-р Валентин Василев се срещна с Абсолютния Европейски шампион по културизъм за младежи Николай Пенчев

15:23, 17 май 17 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова се срещнаха днес с носителя на титлата Абсолютен Европейски шампион по културизъм за младежи 2017 година Николай Пенчев, съобщиха от общината. Той бе придружен от неговия треньор Георги Георгиев от СК „Гладиатор“, както и от Йордан Димов –Даксъна – най-възрастния занимаващ се с културизъм в Разград спортист.

Снимка: topnovini.bg

Градоначалникът връчи на шампиона плакет от името на Община Разград за високото постижение и му пожела да продължи да се състезава за Разград. Община Разград, с решение на Общински съвет задели от бюджета за спорт 1800 лв. за участието на младия културист в шампионата.

От своя страна Николай поднесе подарък на д-р Валентин Василев – сувенир, който бе донесъл от Санта Сузана в Испания. В този град преди дни се проведе Европейското първенство по културизъм, в което Николай Пенчев превзе върха с 11 гласа от общо 11 съдии в състезанието. Същата титла е печелил и неговият треньор Георги Георгиев през 1990г. Учил съм се от него, каза Николай, винаги е бил мой пример и ме е мотивирал да израствам, допълни още той.

Културизмът не е само спор, той е начин на живот, каза Георгиев и даде примери с много възрастни, които все още са състезатели, а също показа като добър пример и Йордан Димов –Даксъна, който е на 74 години в прекрасна форма и най-възрастния спасител в страната.

Снимка: topnovini.bg

Сега на състезателя от Разград му предстои почивка и подготовка за Световно първенство през ноември в Бистрица, Румъния.

Николай раздаде и първите си автографи на представителите на местната власт и медиите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама