ВиК Сливен с дългове за близо 4 мил. лева

16:18, 17 май 17 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дългове за над 3 млн. 800 хиляди лева са натрупали граждани и фирми към „В и К“ – Сливен до момента, въпреки активната работа в последната година на новосъздадения КОЛ-център на дружеството, който постига месечна събираемост от 115 процента. Това съобщават от дружеството, позовавайки се на счетоводната рекапитулация на задълженията от последните 3 години.

Сред първенците по борчове е сливенското село Младово, в което на едно домакинство се падат по 7-8 хиляди лева неплатена вода. В село Крушаре водният дълг е за над 253 хиляди лева, Жельо войвода има 102 хиляди лева общи задължения, Селиминово –  177 хиляди, Самуилово – 124 хиляди лева. Неплатените задължения за вода на сливенските села са за над 1 млн. 850 хиляди лева.

Със старите дългове от много години насам, абонатите в град Сливен  дължат на „В и К“ над 5 млн. 550 хиляди  лева. Квартал “Речица“ отделно дължи на водния оператор над 400 хиляди лева за вода.

Събираемост най-малко 75-85 процента изисква държавата от водните дружества, които изразходват много средства за електроенергия в селските райони, където се доставя вода предимно от помпените станции на Тунджа, заяви управителят на „В и К“ - Сливен инж. Севдалин Рашев. Към длъжниците „В и К“ – Сливен предприема мерки за събиране на вземанията, които започват с предизвестие за издължаване, предложение за разсрочено или друг вид плащане и крайна мярка - спиране на водоснабдяването в имота на некоректния абонат.

„В и К“ – Сливен работи активно за подобряване организацията на събираемостта в кв. „Надежда“, където недоборите възлизат на над 1 милион и половина лева. Там дружеството започна повторно поставяне на водомери, на мястото на изпочупените от потребителите нови измервателни уреди, доставени от общината. В момента водомерното стопанство на ромската махала има 400 водомера, в близко време предстои да бъдат поставени още толкова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама