Ротари клубовете подаряват концерт на старозагорци

16:20, 17 май 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ротарианци от двата клуба в Стара Загора организират гала концерт в Операта, посветен на 100-годишнината от създаването на Фондацията на Ротари. Той ще се състои на 26 май от 19.00 часа и е дарение за старозагорци, съобщи днес Жоро Добрев, президент на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

 Ротарианци са закупили 595 билета, които ще бъдат раздавани безплатно във вид на талони, на желаещите да посетят концерта, в двете каси на Операта.

 За първи път в Стара Загора мецосопраното Петя Петрова ще изпълни ария на Изабела от операта „Италианката в Алжир”, издаде директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. В първата част на галата зрителите ще видят и валс от балета „Лебедово езеро”, чиято премиера предстои на 23 май.
 
Във фоайето на операта посетителите ще могат да се запознаят с фото експозицията „Ротари в България 1933 – 1941 година”.   

Фондацията на Ротари започва съществуването си с призива за действие, изречен за първи път от Арч Клъмф на международния конгрес на Ротари през 1917 година, разказа Жоро Добрев.  Нейната мисия е да позволи на ротарианските членове да развият световното разбирателство добрата воля и мира, чрез подобрение на здравеопазването, подкрепа на образованието и намаляване на бедността.

 Проектите, финансирани от Фондацията носят трайно подобрение на нуждаещите се общности. Фондацията дава над 65 милиона долара годишно в помощ на хуманитарни и образователни програми.
 Утре от 13.00 часа старозагорските ротарианци ще направят дарение на оборудване за лъчезащита за деца на отделението по рентгенология в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама