С много ентусиазъм ученици от София отбелязаха Деня на българския спорт

17:02, 17 май 17 / Спорт 25 682 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Децата от столичния район „Възраждане” отбелязаха Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството със спортен празник. В приповдигнато настроение те демонстрираха желанието си за победа в най-различни спортни дисциплини в многофункционален спортен комплекс "Спортна София "Зона Б-5".

Снимка: Topnovini.bg

Учениците от учебните заведения от района премериха сили в спортни състезания по: футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, петанк, тенис на маса и теглене на въже в две възрастови групи - 4-ти клас и 5 и 6 клас.

Официалната церемония за награждаване на победителите започна малко след 13:30 ч. Купите на победителите бяха връчени от кмета а район „Възраждане”-СО Савина Савова,Савова, един от най-титулуваните български борци Александър Томов, футболната легенда Димитър Пенев, Асен Марков, представител на ММС, председателят на Българска федерация по народна топка Ким Рейки, заместник-кметовете на район „Възраждане” Татяна Димитрова и арх. Николай Диков.

Снимка: Topnovini.bg

Освен трофеите, децата получиха почетни грамоти и топки. Проектът „Възраждане спортува 2017” се реализира от район „Възраждане” в партньорство с учебните заведения в Района, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, в подкрепа на „София -  Европейска столица на спорта 2018“.

Снимка: Topnovini.bg

Проектът  популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, както и дейностите от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама