Стотици фенове приветстваха варненската премиера на „Бензин“

17:06, 17 май 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев бяха сред гостите на първата премиера на новия български филм „Бензин“, която се състоя снощи в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Режисьорският дебют на Асен Блатечки и Катерина Горанова бе представен с уникална сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1, и 17-метрова стена на славата.

Снимка: Община Варна

Вместо по традиционния червен килим целият екип на филма и гостите преминаха по импровизирана рали писта с тунинговани спортни коли, които феновете имаха възможност да разгледат отблизо часове преди прожекцията около входа на Морската градина. Приветстваха ги и най-добрите ни автомобилни състезатели, събрани във Варна за старта на рали „България“.

„Щастлив съм, че бяхме домакини на премиерата. Благодаря на Асен Блатечки, благодаря на целия екип, който работи на висока скорост и направи Варна част от “Бензин”. Вярвам, че филмът, който подкрепихме, ще рекламира морската столица по света, защото кадрите, заснети във Варна, показват неповторимата атмосфера на нашия град, знакови места и събития - международната регата Тол Шипс, Катедралния храм, Аспаруховия мост, Морска гара, пристанище Варна... Пожелавам успех на филма!", каза кметът Портних.

Снимка: Община Варна

Асен Блатечки благодари на Община Варна за подкрепата и призна, че продукцията е много скъпа за България и финансирането й е било много трудно. „Ако зад гърба ми не беше Катерина Горанова, може би отдавна щях да се откажа. Опитахме се да го финансираме без помощта на държавата, но трябваше да намерим поне още три пъти по толковау за да завършим филма така, както искаме“, каза Блатечки, който изпълнява и главната роля в „Бензин“.

Част от премиерата станаха и доброволците на общинското сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Блатечки е посланик на добра воля на титлата на морската столица, припомниха от сдружението.

Снимка: Община Варна

Втората премиера на „Бензин“ е утре вечер в София. Филмът излиза по кината от 19 май, а благодарение на проекта „Пътуващо кино“ ще стигне до 17 насалени места в страната, които нямат киносалони. Продуценти на лентата са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти Александър Здравков, Николай Спасов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама