Петгодишната пианистка от Стара Загора спечели национален конкурс

17:08, 17 май 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С две първи и три специални награди на журито се завърнаха талантливите малки пианисти от Музикалната школа при Народно читалище „Родина 1860“ в Стара Загора, от Х-тото издание на  Националния  конкурс за изпълнители на клавирни творби „Бъдещето на България“, проведен в Бургас.

С първи награди от конкурса са Теодора Вълкова на 5 години и Марта Добрева на 6 г. Специални награди бяха присъдени на Тимотей Вълков на 7 г. и Рая Добрева на 10 г., която получи и още една специална награда - безплатно участие в Шестото издание на конкурса Viva piano, посветено на 60-годишнината от рождението на композитора Георги Арнаудов.  Той ще се проведе от 21 до 23 април 2018 г. в София.

Целта на този утвърдил се вече форум за изява на млади дарования и техните преподаватели е обогатяване на музикалната култура на децата - изпълнители на клавирни творби, чрез докосване до българското музикално изкуство, обясни преподавателят в школата Мария Кирекчиева. Тя съобщи, че председател на журито е бил композиторът Красимир Милетков - автор на песни и инструментални пиеси за деца; популярна музика; джазови пиеси; музика към театрални постановки и др.

Има издадени сборници с негови песни и сборник с клавирни пиеси за деца “Музикална кутийка”. Красимир Милетков е един от учредителите на конкурса за детска песен “Сладкопойна чучулига”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама