Павел Тенев подаде оставка заради нацистки поздрав

17:23, 17 май 17 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Смятам, че създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност", заяви Павел Тенев. Оставката му е била приета от премиера Бойко Борисов съобщи БГНЕС.

Тенев подаде оставка заради нацистки поздрав.

„Така стеклите се обстоятелства, както разбирате, са много неприятни. Съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата и смятам, че най-правилното решение беше да подам оставка“, оправда се той.

Попитан дали не е оказван натиск върху него, да си подаде оставката, Тенев отговори, че не е оказван такъв натиск върху него, но е разговарял с премиера и му е връчил оставката сега и най-вероятно тя ще бъде приета.

„В момента се създава едно изкуствено напрежение. Не е момента това напрежение, да се пренесе към правителството“, каза Тенев. 

Той заяви, че е доволен единствено от това, че никой не го е атакувал за професионалните му възможности и смята, че следващия, който ще го наследи трябва да положи усилия в ресорите, които ще поеме и да даде най-доброто от себе си, защото са тежки ресори.

Тенев разказа, че бил във Франция през 2008 - 2009 година, в музея на Мадам Тюсо и се е снимал с много восъчни фигури, "може би е неправилно това, което съм направил, но беше повече подигравателен стил и въобще не споделям тази философия".

Относно закриването на профила си във Фейсбук, Тенев посочи, че го е направил заради отражението, което коментарите в профила му са имали върху семейството му. Той каза, че е имал вероятно над 1000 снимки, като повечето са били снимки на семейството му от празници и лични събития, а е имало и такива, които са му изиграли лоша шега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама