Арендатор е вероятният нов областен управител на Добрич

19:41, 17 май 17 / Политика 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакваната за днес смяна на областния управител на Добрич не се състоя. Правителството взе решение само за нов губернатор на София област.

Според неофициални източници на Topnovini.bg, причината е, че коалиционните партньори от „Обединени патриоти“ имат различни предложения.

Досега спряганата кандидатура бе на лидера на ВМРО в Балчик Атанас Атанасов.

Преди дни лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам заяви, че новият областен управител на Добрич ще е от ВМРО.

Междувременно, стана ясно, че апетити към държавния пост имат и от НФСБ на Валери Симеонов.

Сред най-спряганите имена е това на един от крупните арендатори в региона 46-годишния Иван Гочев. Първото му образование е инженер по микроелектроника. Завършил е и Аграрния университет в Пловдив. Собственик на Агробизнесцентъра в града.

Друго име, което също се спряга за поста, е това на избрания за народен представител от Бургас бизнесмен от Добрич Йордан Апостолов, който също се занимава със земеделие, както и със строителство.

Най-вероятно, решение за смяната на областния управител ще бъде взето на заседание на правителството следващата седмица. Не е изключено дотогава на масата на преговорите на коалиционните партньори да излезе и друго име. Сред коментираните има кандидатури и на ГЕРБ, включително и на бивш директор на ОД „Земеделие“.

Припомняме, че преди два дни премиерът издаде заповеди за назначаване на двама заместник-областни управители от ГЕРБ – Ивелина Илиева и Красимир Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама