Звездата на Food Network Анна Олсън: Когато готвите – използвайте всичките си сетива!

19:54, 17 май 17 / Любопитно 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тя е не само звездата на кулинарния ТВ канал Food Network с поредиците „Сладкарски изделия” и „Свежо”, но и обичаната „кралица на сладкишите” в Канада. Майсторството й е в широка гама - от класически мъфини и селски хляб до изтънчени суфлета и пайове, а рецептите й са с лесни инструкции и се правят в нейния забавен стил.

Днес Анна Олсън бе гост на Кулинарната академия в София с ексклузивен уъркшоп - демонстрация, на която показа неподражаемите си умения пред запалени фенове на готвенето. Това съобщи БГНЕС.

Пред изкушената публика тя приготви истински традиционен канадски сладкиш - маслени тарталети с орехи пекан и кленов сироп. След което покани участниците, разделени на отбори, в това невероятно шоу сами да приготвят ,с нейна помощ, разбира се, шоколадови бисквити без глутен.

За нея говорят, че превръща семпли продукти в нещо специално, а десертите й са от най-висока, майсторска класа. В България Анна Олсън идва за първи път и вече похвали прочутата ни баница, която е успяла да опита на закуска. Отнесе се с уважение и към здравословните ни навици в храненето, в което присъстват неотменно салатите.

Запомнящо се обърна към домакините си с думите: „Когато готвите използвайте всичките си сетива, а не само, когато ядете!”

„Това, което прави кулинарията и в частност - сладкарството изкуство е, че то ти позволява да изразиш себе си”, сподели Анна Олсън. И продължи: това, с което се занимавам сега бе мое хоби, когато бях малка, учих след това политически науки в университета, но в началото на 20-те си години превърнах готварството в професия. Удоволствието и изненадата са двата големи позитива, които ме държат вдъхновена, професията ми не е скучна, не е и статична, посочи тя. Винаги мога да проявя творчество и ако някога идеите ми свършат, ще означава, че е дошло време да се пенсионирам, шегува се Анна Олсън.

Снимка: БГНЕС

Не съм си дала аз определението „кралица на сладкарството”, но ако има някакво обяснение то е, че възприемам сладките изкушения и печенето като споделяне, отбеляза гостенката. Политическите науки, които изучавах в университета, ми бяха полезни, защото се изискват добри дипломатически умения, за да се работи в кухня, признава Анна Олсън. Но не е нахранила досега нито един политик и смята, че е постъпила правилно.

Иначе живее в Канада, на 90 мили от Ниагарския водопад, спечелила е последователи в повече от 190 страни, написала е 7 кулинарни книги, 2 от тях заедно със съпруга си Майкъл, също шеф-готвач.

[[{"fid":"84391","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":"youtube.com"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":"youtube.com"}},"attributes":{"alt":"Звездата на Food Network Анна Олсън: Когато готвите- използвайте всичките си сетива!","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

И българските й колеги се възхищават от нея. Студентката от Кулинарната академия у нас Анелия Вельова е гледала предавания по ТВ на Олсън и я преценява като много земен човек, който обяснява на достъпен език рецептите си, съчетано с пластична техника при демонстрациите. Не на последно място са и нейните тънки трикове - гордост за всеки сладкар. Надя Маринова, маркетинг-мениджър на Кулинарната академия, също е фен на Олсън. Тя харесва стила на гостенката, казва за нея, че готви с лекота, представя лесни рецепти за изключително вкусните си сладкиши.

Своята перфектна форма за сладкарка Анна Олсън постига с балансирано хранене, независимо, че си хапва и сладкиши. И, разбира се, спортува редовно. Нейната философия в професията е проста - готвенето, преди всичко, трябва да бъде забавно. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама