28 зрелостници от Дойче шуле в Русе с дипломи за ниво C1 по немски език

21:21, 17 май 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Церемония по връчване на немски езикови дипломи ниво С1 се проведе днес в зала „Европа“ на Доходно здание, съобщиха от Община Русе.

На събитието присъстваха д-р Страхил Карапчански - заместник-кмет по европейско развитие в Община Русе, Искра Иванова - директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Бригите Вайсхьортел – консултант координатор по немски език за Североизточна България на системата Sprachdiplom, Пламен Иванов – директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ до август 2016 г. преподаватели от училището, ученици родители и гости.

В приветствените си думи към зрелостниците, д-р Карапчански отправи поздравления за успехите, които са постигнали по време на обучението си.

„Поздравявам ви за постиженията и отличните резултати! Живеем във време, в което немският език е изключително конкурентен и отваря допълнителни врати за хората, решили да го изучават и усъвършенстват. Именно млади хора като вас са посланиците на свободния дух на град Русе. Използвам възможността да отправя поздравления и от името на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов в знак на признателност за активната работа и високите резултати, които сте постигнали. Гордеем се с вас, пожелавам ви успех и на добър час!" сподели д-р Карапчански и връчи поздравителен адрес на Иванова от името на кмета.

На официалната церемония, 28 зрелостници получиха своите Sprachdiplom C1, които им бяха връчени от Бригите Вайсхьортел и д-р Страхил Карапчански. За празничното настроение допринесоха разнообразните танцови изяви, музикални изпълнения и поетични произведения на талантливи възпитаници от немското училище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама