Делото срещу Анита Мейзер тръгва отначало

08:40, 19 май 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В наказателната зала на Варненския окръжен съд днес започва отново делото срещу Анита Желева, по-известна като Мейзер. Тя е обвинена, че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Димов и че е предложила на разследващ полицай подкуп в размер на 30 000 евро, за да не бъде задържана.

В края на миналата година 52-годишната миска се призна за виновна по двете обвинения и след съкратен процес получи от Окръжния съд във Варна 3-годишна присъда. Наказанието обаче беше отменено от Апелативния съд във Варна, който върна делото на първа инстанция заради процесуални нарушения.

Те са свързани с даването на ход на делото и приключването му с присъда, без да се даде възможност да присъства майката на Николай, която е конституирана като частен обвинител и граждански ищец, но по време на заседанието е била в здравно заведение и е поискала чрез адвокатите си отлагане на делото.

Преди 10 дни ВОС за пореден път отказа да пусне под домашен арест Анита Мейзер, която от лятото на миналата година е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Заседанието по делото е насрочено за 9,30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама