Полицията в Сливен с мерки за абитуриентските балове и честването на 24 май

08:47, 19 май 17 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май- Деня на българската просвета и култура в ОД на МВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на  пътно-транспортни произшествия, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления.

Провеждат се срещи с Регионалния инспекторат по образование, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация, на които да бъдат обсъдени и приети съвместни мерки  по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобили,   както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се  извозват. Извършват се проверки от служители на РУ на МВР и ПБЗН на ресторанти, барове, дискотеки, и клубове, където   се организират тържествата. При проверките  особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места. Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури ще бъдат обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената  за охраната на учебните заведения.

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Акции по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. При необходимост ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили.

През 2016 година по време на абитуриентските тържества няма допуснати пътни произшествия с участието на абитуриенти и не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред. 

Призовават се гражданите, абитуриентите, техните родители, учители и близки да бъдат бдителни и при случаи на противообществени прояви да сигнализират своевременно на органите на реда. Освен единния телефон за спешни повиквания 112  гражданите могат да подават сигнали и на телефоните:

044/ 644 333 – Районно управление на МВР-Сливен

044/ 644 475 – Районно управление на МВР-Нова Загора

044/ 644 485 – Районно управление на МВР-Котел

044/ 644 495 – Районно управление на МВР-Твърдица

044/ 644 336 – Районна служба пожарна безопасност и защита на населението.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама