Федерацията на потребителите: Топлофикация-София е надписвала сметки със 70 лв. на всеки потребител месечно

09:08, 19 май 17 25 2079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 1 млн. потребители на Топлофикация-София се надписват сметките. През последните години са подадени 12 227 жалби, а 11 000 са срещу топлофикация. Заведени над 150 000 дела и без да знаят потребителите са осъдени. Това заяви представителят на Федерацията на потребителите Емил Георгиев пред bTV. Той обясни, че 2 млрд. лв. се губят и те са източени от абонатите с надписани сметки. Федерацията е пуснала сигнал до прокуратурата заради изчезнал доклад на ГД "Полиция" през 2008 г.

"Цифрата 2 млрд. лв. от надписани сметки е в доклада на експертите от ГД "Национална полиция". Този отчет през 2008 г. изчезва и се появи във федерацията на Потребителите миналата година. Сезирахме главния прокурор и когато ни потърсят ще кажем кой ни го е дал", обясни Георгиев. той е категоричен на всеки потребител в София са надписани по 70 лв. ежемесечно над сметката.

"Това е времето когато вървяха съдебни процедури срещу бившия директор на Топлофикация-София Валентин Димитров. От 2007 до 2013 г. Топлофикация София е проверявана ежегодно от Столична община, Министерство на финансите и  КЕВР. Ако всички тези органи са стигнали до подобни изводи това щеше отдавна да е съобщено", обясни пресаташето на общинското дружество Елизабет Павлова.

От федерацията на потребителите заявиха, че нито една жалба не е срещу топлинните счетоводители, всички са срещу Топлофикация-София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама