Старозагорски ротарианци дариха комплекти за болни деца

10:10, 19 май 17 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членовете на Ротари клуб Стара Загора-Берое дариха лъчезащитни средства за деца на отделението по образна диагностика в УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович " в Стара Загора, съобщи президентът Жоро Добрев. Проектът им  "Защити дете " е на стойност 2050 лева и ще осигури  лъчезащитата  при провеждане на рентгенови и компютърно томографски изследвания на бебета и малки деца .

„Отделението по образна диагностика в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" обслужва спешно приемно отделение и 31 клиники и отделения  на болницата. Подържа 24 часов режим на работа и за денонощие диагностицира направените над 100 рентгенови снимки и 30 томографски изследвания. Работата му се затрудняваше от липсата на детски комплекти за защита” , сподели д-р Живко Желязков, зам.-директор на болницата и благодари за направеното дарение.

„Дооборудването на  отделението със защитни облекла и аксесоари за деца, които са специфични със своето ниво на защита и дизайн касае голяма социална група и ни дава още по-голяма увереност в нашата работа”, каза завеждащият отделението д-р Митко Митев .

Д-р Гео Цировски, член на Ротари клуб Стара Загора -Берое  поздрави своите колеги и допълни, че направеното дарение е залог за здраво бъдещо поколение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама