Фондация "Пловдив 2019" иска връщането на Манол Пейков в УС

12:11, 19 май 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима от членовете на Фондация "Пловдив 2019" са изпратили писмо, адресирано до Общинския съвет. Припомняме, че общинските съветници вчера изненадващо и единодушно гласуваха освобождаването на Манол Пейков като член на Фондацията. Предложението за изключването беше на съветника от ГЕРБ Гошо Къчков след обвинения към Манол Пейков за "конфликт на интереси".

"Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ "Пловдив 2019" за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседание  от 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: "Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. "Столипиново" и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата". В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът "Махала" е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно", уточняват членовете на УС.

Според Мариана Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова предложението за освобождаването и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив - Европейска столица на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама