Социалната чайна е домакин на тридневен благотоворителен базар

13:45, 19 май 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 30 сладкари, пекари, артисти, художници и културни кооперативи от Варна участват в тридневния благотворителен базар, който се провежда в Социалната чайна на ул. „Преслав“ 53. Всички те даряват безвъзмездно творенията си в подкрепа на собствената й мисия – менторска подкрепа и първа работа за младежи от социални домове и проблемна семейна среда. В базара се включват и няколко малки компании за био и органична козметика.

От днес до неделя включително между 10 и 22 ч. в чайната могат да се закупят сладки, печива, торти, мъфини, ръчно изработени бижута, дрехи и декорации на символична цена. Всички средства са в полза на екипа на Социалната чайна, която става на една година.

През тази година бяхме домакини на над 200 събития и изпихме над 18 000 чая заедно. Преустроихме още два етажа и работихме с общо 80 доброволци. Правихме вечери на настолните игри, гледахме документални филми, дискутирахме, помагахме. Най-важното от всичко – гонихме еднорози заеднои изградихме общност, която вярва, че те същестувват във Варна!“, споделят вместо равносметка създателките на социалното предприятие Мая Донева и Сияна Стоева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама