Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова с първа пресконференция в Разград

14:27, 19 май 17 / Политика 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много политолози, социолози, анализатори коментираха резултатите от изминалите избори и прецедента за трети път формиране на правителство с премиер Бойко Борисов. В най-новата българска политическа история това не се е случвало, заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ - Разград Десислава Атанасова. Според нея обаче това натоварва и правителството, и мнозинството с огромни отговорности. Атанасова каза още, че няма дори и толеранс от 100 дни за новото правителството, като подчерта, че и днес опозицията остро е реагирала в парламента с декларация на определени решения.

На първата си пресконференция, депутатът от ГЕРБ съобщи парламентарните комисии, на които е член. Десислава Атанасова заема зам.-председателското място в Комисията по правни въпроси, член е на комисията по външна политика, избрана е и за ръководител на делегацията в парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Като основен приоритет в работата си народният представител от Разградски избирателен район посочи подобряването на пътната инфраструктура в региона. Тя обясни, че това е била основната тема за жителите на региона по време на предизборните срещи и затова съвместно с областния управител Гюнай Хюсмен и с кмета на Разград д-р Валентин Василев ще работи за спазване на ангажиментите към избирателите. „По време на срещите в предизборната кампания в населените места в областта хората заявиха, че очакват от управлението не само стабилност и сигурност, но и продължаване на инвестицията в пътната инфраструктура”, коментира Атанасова.

 Тя посочи, че приоритет ще си останат ремонтите на пътищата Търговище - Разград и Кубрат - Тутракан. Ремонтните дейности по пътя Разград - Търговище най-вероятно ще започнат в началото на юни, тъй като се очаква процедурата по обжалване да приключи в най-кратък срок. Народният представител каза още, че имала уверение от АПИ, че ще има министерско постановление за отпускане на средства за ремонт на пътя Кубрат – Тутракан, който е също в много лошо състояние. 

Тя посочи, че амбицията й и тази на местната администрация в Разград е да получат целево финансиране от държавния бюджет за ремонт на улиците „Странджа”, „Дунав” и „Априлско въстание”. Кметът д-р Валентин Василев, който също присъства на пресконференцията заяви, че само за ремонт на ул. „Странджа“ с кръгово кръстовище до „Била“ и разширяване и повдигане на моста до Горското стопанство ще са необходими 1 700 000 лева.

Тя посочи, че с целево финансиране от държавния бюджет ще бъдат ремонтирани улиците „Странджа”, „Дунав” и „Априлско въстание”.

Като много важна тема за Разград и за областта народният представител определи консолидацията на ВиК-системата в областта и усвояването на европейски средства.  

Десислава Атанасова каза още, че на всеки две седмици ще организира приемни с граждани в общините в областта. Първите й срещи са днес с директори на училища и с ръководствата на болниците в Разград и Исперих.

Народният представител поздрави и новия кмет на разградското село Гецово Емил Гиздов, като заяви, че  преминалите избори в селото са били чиссто мажоритарни. „Пожелавам на спечелилия кандидат, въпреки, че не е от нашата политическа партия успех и се надяваме да оправдае доверието на избирателите”, допълни Десислава Атанасова.

Успех на новия кмет пожела и кметът д-р Валентин Василев, като подчерта, кметът трябва да обединява, а не да разединява хората. Д-р Василев припомни и решенията на Общинския съвет за даване на разрешение за изграждане на два инвестиционни обекта в града, които ще осигурят работа на над 250 души. Д-р Василев каза още, че има интерес и от трета фирма за изграждане на обект в Бизнес зона „Перистър”. Той допълни, че продължават и усилията  на ръководството на общината за реконструкцията на ж.к. Орел”. Почти към края е изпълнението на първата фаза на реконструкцията на водопроводната мрежа в квартала, заявени са средствата от втория транш и при финансиране от МРРБ продължава и вторият транш. Текат и процедурите за избор на изпълнители за извършване на строително-ремонтни работи по проект „Паркоустрояване на зелени площи в жк „Орел“. Ако няма обжалвания се очаква ремонтните дейности да започнат най-късно през август, допълни кметът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама