Задържаха във Варна издирван от Гърция кърджалиец

15:47, 19 май 17 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдебен състав уважи днес искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде задържан под стража 35-годишен мъж от Кърджали. Мирослав Семерджиев е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от тричленен състав на Апелативния съд на гръцкия остров Крит. Срещу него има обвинения за четири отделни умишлени престъпления - отглеждане на растения от семейството на канабиса, притежаване на наркотични средства, продажбата им и купуването им, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

В Република Гърция тези престъпления се наказват с лишаване от свобода с максимален срок до 20 години. Те са наказуеми и по българското законодателство.

Мирослав е задържан вчера на територията на Трето Районно управление на полицията във Варна. Според държавното обвинение е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е с лоши характеристични данни и осъждания, по които вече е реабилитиран.

Състав на Варненския окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 40 дни, която може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама