Арнаудова: На този етап разследването не може да каже кой е виновен за инцидента в „Стомана Индъстри” в Перник

17:00, 19 май 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На този етап разследването не може да каже кой е виновен за възникването на инцидента в „Стомана Индъстри” в Перник. Това заяви Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор, във връзка със случая с двамата пострадали работници при тежка производствена авария в завода „Стомана Индъстри” в Перник, предаде БГНЕС.

Арнаудова обясни, че основната цел на разследването е да е установи кой е виновен за възникването на инцидента. Ако съберем доказателства за действия на виновно лице, нямайте съмнения, че ще бъдат обвинени и предадени на съд, категорична бе тя.

„Двамата работници са с тежки изгаряния. Единият е с опасност за живота и 75 % изгаряния, а другият – с 25 % изгаряния и без опасност за живота. И за двамата се грижат екипи от Пирогов“, посочи Арнаудова.

Тя уточни, че под ръководството на Районната прокуратура в Перник е започнало досъдебно производство, образувано за причиняване на тежка телесна повреда при професионална непредпазливост.

Веднага след отпадането на опасността за разследващия екип и около 20.00 часа на 18 май следователи са стартирали разследването, направили си оглед и са иззели са веществени доказателства.

„Предполагаме на този етап, че взривът е резултат от попадане на вода в метала, но установяването на точната причина ще стане след като бъде изготвена техническа експертиза“, подчерта говорителят на главния прокурор.

В рамките на днешния ден предстои втори оглед в присъствието на вещи лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама