Обуйте сандали или чехли, метнете раничка на гръб, за да сте в крак с модата

18:44, 19 май 17 25 769 Шрифт:
Автор:

След няколко участия в конкурси за красота Яненка Люцканова (на заглавния колаж вдясно) през 2003 г. става „Мисис България”. Заминава за Лас Вегас и участва в „Мисис Свят”. За първи път българка намира място сред първите пет. Възрастта на участничките е между 20 и 40 години. В момента красавицата е стилист в телевизионно предаване. След като вчера стилистката очерта тенденциите в облеклото за лято 2017, днес тя коментира актуалното при обувките и чантите за топлия сезон.

Снимка: Топновини

"Обувките стават все по-ниски, все по-равни, все по-удобни за работещата жена. Високите токчета, на които разчитахме да ни направят стройни, издължени и елегантни нанесоха изключително много вреда върху свода на краката, която се осъзнава доста късно. Днес модата помага на жената да не променя походката си заради изключително високите токчета. При официалните обувки се позволява ток на височина 6 см.

Това лято е царството на сандалите и чехлите. Могат да бъдат изчистени, може да бъдат и украсени с помпони, пухчета, ресни. Дънковите сандали остават и това лято, но са на райе. Отново модерни ще бъдат римските сандали. Платформата на всички е равна, водещите фирми са се постарали да направят терапевтична стелка, която да създаде чувството, че се намираш у дома и се движиш с лекота. Цветовете отново са ярки, може да бъдат едноцветни, а може и да са съчетани няколко цвята. При обувките модата е сбор от последните 30 години. Леко заострени, може и да са и леко заоблени. Новото е дантелата и пеперудите, които се продават отделно и могат да се залепват към дрехи и обувки.

Снимка: Топновини

При чантите най-новото е раничката. Големината й се определя според потребностите. Но обемът на чантите силно намалява, независимо, че това е неудобство за работещата жена, която трябва да прибягва към допълнителна чанта. Най-актуални са тези с дръжка през рамото и това ги прави много удобни за носене, както и по-трудно достъпни за крадците. Те могат да са едноцветни, могат и да бъдат много шарени. Все пак трябва да има цветово съчетание с част от дрехата или обувките. При шарените обувки е желателно чантата да е едноцветна и да повтаря един от цветовете. Шареното не означава липса на хармония. Дръжките са дълги, но по-широки. Много ресни, дори и при раниците.

Снимка: Топновини

Коланите са отново много цветни. Модерни са и тези в бежовата гама, в телесния цвят. Не забравяйте и жълтото.

Утре ще научите модните тенденции при аксесоарите, банските и бельото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама