Смяна на фирмата по озеленяване забавя косенето на тревните площи в Сливен

08:19, 29 май 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косенето на тревните площи в Сливен се извършва, съгласно одобрен график. Това обяви Емилия Кючукова, ландшафтен архитект в Община Сливен.

Специалистът се обърна към гражданите за извинение и търпение, като поясни , че забавянето на косенето по кварталите е поради редица причини, а фирмата, която поддържа зелените площи на територията на град Сливен, през целия март месец не е работила.

„От там закъсняхме с първото косене. Към настоящия момент се справяме доколкото можем. От съображение за сигурност приоритет са булевардите с разделителните ивици, за да има съответната видимост. Поетапно навлизаме и в кварталите”, добави още Кючукова.

Предстои създаването на общинска фирма  по озеленяване, която ще заработи от 1 юли, а на фирмата, на която предстои да се прекрати договорът, са възложени дейности, които могат да се изпълнят до края на месец юни.

„Поради прекратяване на договора на фирмата, човешкият ресурс е ограничен. Не е в количеството, в което е било през миналата година.  От това получаваме затрудняване с окосяването на площите. Не на последно място, трябва да се отбележат и неблагоприятните атмосферни условия. Дъждовете, които валят затрудняват до голяма степен окосяването, тъй като не само, когато вали не можем да косим, но и когато тревата е мокра също косенето е много лошо, некачествено и неефективно”, каза още специалистът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама