Депутатите от БСП-Бургас се оплакват от скука в парламента

13:36, 29 май 17 / Политика 25 731 Шрифт:
Автор:

Народните представители от БСП-Бургас се оплакват от липса на работа в парламента. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов коментираха на първата си съвместна среща с бургаските медии, че 44-ото Народно събрание е тръгнало много трудно и бавно. 

„Аз съм за четвърти път депутат, никога досега не е било така, че вече почти два месеца след изборите и повече от месец, откакто се сформира парламентът, почти да няма внесени законопроекти от страна на правителството“, заяви Петър Кънев. Той самият няма обяснение на ситуацията. Парламентът работи с готови комисии от 3 седмици, които все още нямат нищо за вършене.

„Петъка почваме работа в 9.00 часа, в 9.28 ч. се изчерпва точката и се пръскаме. По-добре да няма заседание, за да не дразним хората. Защото веднага почват да ти изчисляват – 160 лв. надница за 28 минути. Миньорският труд ряпа да яде – тези взимат повече“ – сподели хорското недоволство Петър Кънев.

Димитър Стоянов, който е член на две комисии – правната и по вътрешна сигурност и обществен ред, сподели, че е изключително скучно, след като си работил по 10-12 часа на ден, в един момент да започнеш да бачкаш по половин-един час и да се чудиш цял ден какво да правиш. „Не може цялата основна дейност на парламента да се гради на действия на опозицията“ – категоричен е той.

Думите му бяха потвърдени и от Николай Тишев, който каза, че ако сега парламентът въобще върши някаква работа, то това е по инициатива на опозицията, което не е много нормално. Единственото, което от ГЕРБ правили засега, е изслушване на министри.

Петър Кънев, който както в предишния парламент отново е председател на Комисията по икономическа политика и туризъм, съобщи, че тя ще заседава за първи път тази сряда. Но засега няма никакви теми за разглеждане и разпределени закони. Затова на това първо заседание ще се приеме правилникът на комисията и ще бъде поканена Николина Ангелкова да представи екипа си в Министерството на туризма и неговите приоритети за работа. Ще има и блиц контрол на работа на министерството. Следващата сряда подобна среща ще има и с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Кънев каза още, че ще имат среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, на която ще бъде поискано да се ускори изграждането на пречиствателната станция Синеморец-Ахтопол. Депутатът е разговарял и с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов относно рехабилитацията на пътя Царево-Малко Търново. За там е подготвен проект за 4,5 млн. лв. за основен ремонт на този път. За реализацията му ще се разчита на вицепремиера Валери Симеонов да натиска в Министерския съвет проектът да бъде одобрен.

Николай Тишев, който е член на комисиите по транспорт и по вероизповедания и човешки права, заяви, че в сряда при тях ще присъства транспортният министър Ивайло Московски да представи политическия си кабинет. Комисията по вероизповеданията вече е приела отчета на омбудсмана Мая Манолова, състоящ се от 214 страници.

Тодор Байчев съобщи, че има работна група, която работи по това да бъде облекчен достъпът до квалифицирана информация, която вече е с отпаднала нужда да бъде такава. По този начин ще бъде повдигната завесата за някои събития, които се случват или са се случили в близкото минало като казуса КТБ например.

На пресконференцията присъстваше и новоизбраният общински председател на БСП-Бургас Живко Господинов. Неговият предшественик Николай Тишев му пожела успех и да го надмине на този пост. В началото на юни ще се проведе и конференция в Карнобат, на която ще бъде избран наследник и на Тодор Байчев като председател на местната структура на партията. На 12 юни е планирано да се избере и областен председател на БСП, чийто пост досега се заемаше отново от Николай Тишев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама