Николай Петров и Бисер Петков проведоха среща за решаване на казуса с ТЕЛК

15:48, 29 май 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В МЗ беше проведена среща между министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, зам.-министрите Мирослав Ненков, Лидия Нейчева и Светлана Йорданова, от една страна, и министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и зам.-министъра на МТСП Султанка Петрова, от друга страна. Това информира БГНЕС.

На срещата беше обсъдена актуалната обстановка, касаеща дейността на ТЕЛК-овете в страната, както и създалата се ситуация с отменените текстове на Наредбата за медицинската експертиза. Присъстващите набелязаха план за действие в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен аспект, съобщиха от МЗ.

В краткосрочен аспект: беше проведен разговор с ресорния вицепремиер Валери Симеонов с цел спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество, като по този начин ще бъде намерено временно решение за работата на ТЕЛК-овете. По предварителна информация НСТС ще бъде свикан още идния вторник.

В средносрочен аспект двамата министри и екипите им обсъдиха пътна карта по отношение предстоящата реформа в системата, с оглед изпълнение на правителствената програма. Беше решено да бъде сформирана работна група, в която да участват представители на двете министерства и на Националния осигурителен институт. От работната група се очаква да излезе с доклад за структурни промени, които да бъдат предложени и обсъдени в Националния съвет по медицинска експертиза.

В дългосрочен аспект, след широко обществено обсъждане с всички засегнати страни, ще се пристъпи към законодателна инициатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама