Бизнесът в САЩ не се отрича явно от Парижкото споразумение, Тръмп иска ново

08:04, 02 юни 17 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От петролната до автомобилната индустрия, няколко американски мултинационални корпорации изразиха разочарованието си от изтеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата. Те демонстрираха решителността си да продължат усилията си за намаляване на емисиите от CO2. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Емблематичният собственик на марката луксозни електромобили „Тесла” Елън Мъск не чака дълго след обявяването на решението на президента Тръмп, за да напише в „Туитър”, че решението на президента Тръмп не е добро за Америка и света.

Няколко минути след президентското съобщение предприемачът милиардер, обвързан с много проекти в областта на слънчевата енергетика се възползва от него, за да обяви, че затваря вратата зад гърба си като съветник на президента.

Номер едно в американските автомобили Дженерал Мотърс от своя страна потвърди, че не е променил позицията си. „Ние защитаваме публично действието и съобразяването с климата”

Джеф Имелт, който е председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на „Дженерал електрик” (General Electric).

Най-голямата асоциация на американските изпълнителни директори Business Roundtable се въздържа да критикува толкова пряко заявлението на Тръмп, но държеше да подчертае, че последиците от климатичните промени са „потенциално тежки и много продължителни”.

Дори големите петролни компании, които се предполага, че има какво да загубят от енергийните трансформации, изразиха неодобрението си и дадоха своята подкрепа на Парижкото споразумение, което има за цел да задържи темповете на глобалното затопляне.

Но известният с търговските си похвати в миналото милиардер всъщност не отхвърли участието на страната си в играта срещу климатичните промени.

"Ние излизаме от Парижкото споразумение, но започваме преговори за влизането или отново в Парижкото споразумение, или в абсолютно друга сделка при справедливи условия за американския бизнес, работниците, хората и данъкоплатците", каза Тръмп пред журналистите, които бяха пред него под палещите лъчи на слънцето в Розовата градина на Белия дом в четвъртък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама