С хвърчила и сладолед започна сезонът в „Камчия“

08:08, 02 юни 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лятото пристигна в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на Международния ден на детето  - 1 юни. Доведоха го лично повелителят на моретата Нептун и неговите русалки. С много песни, игри и танци на плажа пред клуб-ресторант „Кристал“ малки и големи гости на комплекса и децата от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ отбелязаха празника под звуците на химна на „Камчия“, изпълнен от известната българска певица и актриса Грета Ганчева. Цветни хвърчила изпъстриха небето на най-голямата и красива плажна ивица в България и напомниха, че това лято „Камчия“ ще бъде домакин на Фестивала на хвърчилата. След забавните състезателни игри и викторина с въпроси от Нептун децата преминаха през морско „кръщене“ и се превърнаха в морски кончета, риби и дори октоподи. Сладоледената компания „Алджида“ се погрижи всички да получат подарък.

За активния туристически сезон СОК «Камчия» осигури на плажа пет водноспасителни поста и медицински пункт с реанимационна техника и линейка. Пясъчната ивица се почиства ежедневно, монтирани са тенти, пътеки, душове и съблекални.

По-рано снощи  бе открит най-новият обект в семейството на „Камчия“ – Туристическият рекламно-информационен център. Събитието уважиха Живка Димитрова – зам.-кмет на община Аврен, и Живка Костадинова – директор на дирекция в общинската администрация, колеги и туристи. Рекламно-информационният център вече се радва на голям интерес сред гостите на „Камчия“. В него се предоставя актуална информация за възможностите на комплекса за настаняване, хранене и развлечения, а също и за култура, образование, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм. Тук могат да бъдат закупени билети за предстоящи концерти и рекламни сувенири със знака „Камчия“ или да се разпечата снимка от незабравими моменти от ваканцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама