Детски панаир ще се състои в Сливен на 3 юни

08:17, 02 юни 17 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 20 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Сливен, което за втора година ще се проведе на площад „Цар Освободител". Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Община Сливен, а всички инициативи са с вход свободен. Детски панаир стартира преди шест години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 30 събития в над 10 града.

Предвидените работилници ще се провеждат в рамките на целия ден - 3 юни, събота, от 10.00 ч. и 18.00 ч. на площада,  в Регионален исторически музей- Сливен и галерия „Сирак Скитник", за които по традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – физика и химия със специално разработено ателие „Отряд за бързо гърмене", където цял ден ще се правят експерименти. В програмата е включено и любимата за децата сапунена работилница. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари, а новост тази година е ателието за безопасност на пътя , в което ще се включат и полицаи от града.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца. Основната му цел е малчуганите да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама