Виетнамската полиция разби банда за производство и трафик на дрога

10:34, 02 юни 17 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Виетнамската полиция разби престъпна организация, произвеждала екстази в мобилни лаборатории, с което нанесе голям удар върху трафика на наркотици, информира БГНЕС.

Арестувани са били 15 души, сред които и предполагаемият бос на престъпниците. Схемата за работа била лабораториите да се местят от сграда в сграда, за да бъдат по-трудно проследявани от полицията. Групата произвеждала не само екстази, но и други синтетични наркотици. Хапчетата били транспортирани от гр. Хошимин до Ханой в куфари по 5000 хапчета, тежащи 50 кг.

При полицейската операция били иззети 500 000 хапчета екстази, 120 кг. неидентифициран засега прах. Конфискуваната нелегална дрога е оценена на 8,8 млн. долара. Освен това са иззети 450 000 долара в брой.

Престъпната група е започнала да функционира през 2016 г. и досега е произвела около 300 кг. наркотици, сочи полицейският доклад по случая.

Виетнам има едни от най-строгите закони срещу наркотиците в света, предвиждащи тежки наказания за замесените в престъпления, свързани с дрогата. Всеки, който бъде признат за виновен за притежанието на повече от 600 г. хероин или 20 кг. Опиум може да бъде осъден на смърт. Тази седмица петима трафиканти на хероин получиха смъртни присъди, признати за виновни за опит да внесат във Виетнам от Лаос 102 кг. Дрога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама