Пускат летния „паяк“ в Созопол

11:12, 02 юни 17 25 2255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства ще се извършва на територията на община Созопол от днес (2 юни) до 10 септември тази година. Това става ясно от заповед на кмета Панайот Рейзи.

Репатриращият автомобил ще вдига неправилно паркирани ППС на улиците „Републиканска“, „Хан Крум“, „Аполония“, „Крайбрежна“ + провлак към пл. „Хан Крум“, „Стара планина“, „Люлин“, „Одеса“, „Яни Попов“, „Лозенград“, „Лазурен бряг“, „Каваци“, „Иван Вазов“, „Мусала“, „Проф. Иван Венедиков“, „Ропотамо“, „Първи май“, „Индустриална“, „Рила“, „Вия Понтика“, както и по южната алея и обходния път на вилно селище „Санта Марина“.

Според заповедта, „паякът“ ще вдига превозни средства, спрели неправилно в отсечката между къмпингите „Каваци“, „Смокиня“ и „Веселие“.

Преместването на автомобилите ще бъде извършвано с автокран „Пътна помощ“ и в присъствието на представител от състава на командированите полицаи при КАТ-Созопол, като преместените пътни превозни средства трябва да бъдат предавани на отговорно пазене на територията на паркинг на Пожарната – Созопол.

Освобождаването на преместените ППС ще се извършва след заплащане от страна на нарушителя на санкция. Тя е 50 лева за вдигнато, транспортирано и свалено на охраняем паркинг ППС.

За ППС, спрямо което са започнати подготвителни действия за вдигане, но собственикът или пълномощникът се е явил до потегляне на автокран „пътна помощ” от мястото на нарушението – 25,00 лева, като на платците да бъде издаван касов бон за платената сума.

За престой в наказателен паркинг се заплаща такса от 2,00 лева на час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама