Оставиха в ареста младежа изнасилил дете в Стара Загора

12:09, 02 юни 17 25 953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Районен съд Стара Загора  за 19-годишния Стефан Асев Йорданов от Стара Загора. Той е обвинен затова, че извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14- годишна възраст.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 29.05.2017 г. в  Стара Загора Стефан е  отвел 10-годишното момченце в дома си. След като е упражнил сила, извършил полово сношение с детето, което бил негово съседче. След това го заплашил с убийство,  ако каже на някого за случилото се. Късно вечерта майката на пострадалото момче сигнализирала в полицията.

Трагедията се е разиграла в дом в ромския квартал „Лозенец”. Според запознати с делото, Стефан разказал, че малкото момче само поискало контакта. Той не давал смислени обяснение за поведението си. Ще му бъде назначена писхиатрична експертиза.

Досега Стефан Й. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем се наказва с “лишаване от свобода” от три до дванадесет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама