Читатели от Варна разпитват две американски писателки

12:19, 02 юни 17 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две американски писателки, автори на бестселъри, ще отговарят днес на въпроси на читатели от Варна. Видеочатовете са част от програмата на продължаващите детски и младежки литературни дни „ВарнаЛит 2017“, в които близо 30 писатели, влогъри и илюстратори на книги се срещат с читатели.

Кийра Кас твори в сферата на чиклита и фентъзито и е създател на антиутопичната поредица „Изборът“. Ришел Мийд пише фентъзи и научна фантастика и е позната с поредицата „Академия за вампири“. Разговорите с тях ще се проведат от 15 и от 18 ч. Арт зоната „На тъмно“ на ул. „Стефан Стамболов“ №2.

Най-малките днес имаха среща с поетесата Петя Александрова в детския и средношколски отдел на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ на бул. „Осми Приморски полк“ 110. От 15 ч. в детския отдел Вал Стоева и Лора Филипова ще разказват истории за едни от най-обичаните герои - мечето Падингтън, слона Елмър и Грузулак. Час по-късно в отдел „Изкуства“ Зорница Христова ще разкаже „Как да убедим баща си да ни купи сладолед - и други хватки от света на реториката“.

От 15 ч. в книжарница „Сиела“ във Фестивалния и конгресен център ще бъде представен дебютният роман на YouTube звездата Стан, познат и като inStanT в социалните мрежи. От 16 ч. в основната сграда на библиотеката ще се състои интерактивен урок по история „Първата българска държава“, с участието на Иван Кънчев и Марио Мишев.

В хале 3 от 18 ч. ще се проведе разговор за комиксите - деветото изкуство, с Даниел Атанасов –Сатанасов, а от 20 ч. на входа на Морската градина ще има предпремиерна прожекция на „Приключения в Космоса“ на Неделчо Богданов и Ал Торо, със специалното участие на  "Ъпсурт“. От 20 ч. в клуб „Ментол“ е срещата с писателя Иво Сиромахов, а от 21 ч. на същото място започва ВарнаЛит Night Party с участието на Надина Калоянова, Стоян Роянов Я-Я, DJ Ivo But Not – на живо, и специални гости: DJ Zak Attack и DJ KalashNick.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама