„Син флаг“ получиха плажовете на Албена и „Бялата лагуна“

14:27, 02 юни 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11 български плажа получават 5 звезди за качество със световния сертификат „Син флаг“ за тази година. Високото отличие, което оценява ивиците за качеството на морската вода, екологичност, безопасност, услугите и удобствата, които предоставят, получават два плажа от област Добрич.

След двегодишно прекъсване през 2017 г. сертификат ще получи отново Албена. Нов участник за инициативата е „Бялата лагуна“ в община Каварна, която се включва за пръв път.

Знамето на престижната световна организация „Син флаг“ вече се вее на плажа в Албена, съобщиха от курорта. За първи път той е бил отличен с авторитетния знак през 1996 г.

„Албена“ и „Бялата лагуна“ са покрили всички критерии на международната централа за удобство, безопасност и бистра морска вода през 2017 година, като това ги прави два от 11–те родни плажа, които са носители на наградата, посочват от курорта.

През миналата година на плажа в Албена са били сменени всички съблекални, а през тази година са разположени и нови спасителни постове. Гостите на хотелите в Албена получават безплатно чадър и два шезлонга за стая на плажа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама