Ученически екип по първа помощ от Разград участва в ХХІХ Национално състезание в Лозен

20:15, 02 юни 17 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 4 юни в Националния учебен център на БЧК в с. Долни Лозен ще се проведе националното състезание на ученическите екипи по първа помощ – 2017 г., съобщиха от червенокръстката организация в Разград. 
В надпреварата ще участват 26 отбора, заели първо място в областните състезания по първа помощ. Учениците са на възраст от 12 до 14 години и ще покажат уменията си за оказване на първа долекарска помощ в различни ситуации – пътнотранспортно произшествие, промишлена авария, природно бедствие, битов инцидент и др. Официалното откриване е утре от 9.00 часа в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с.Лозен, а самото състезание започва от 10.00 часа. 

Разград ще бъде превдставен от екипа по първа помощ на ОУ "Васил Левски” – победител в областното състезание, което се проведе в Разград в началото на май. 

Децата усилено се подготовяха за оказване на първа долекарска помощ при всички възможни наранявания на хората. Подготовката им се водеше от Живка Ангелова и Съдкие Исмаилова – фелдшери в ОУ "Васил Левски", а тренингите бяха провеждани от Емили Хоанг, Ниляй Ахмед и Лъчезара Николова – членове на младежкия авариен екип в Разград. 
Отборът е от четири души - един лидер и трима полеви играчи, като разградският отбор е от едно момче и три момичета. Лидер на отбора е Толга Байзид, а съотборниците му са - Суна Али, Ерика Хаджиева и Денислава  Георгиева – всички от VІ клас.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама