Застрахователи плащат обезщетения след урагана в Москва

02:32, 09 юни 17 / Свят 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските застрахователни компании продължават да изчисляват щетите от урагана, който се стовари върху столицата Москва в края на май, предаде БГНЕС. Според предварителните оценки на много от големите застрахователи пострадалите може да получат над 200 милиона рубли, но сумата може да се увеличи още през следващите две седмици. В същото време компаниите започнаха да изплащат вече обезщетения.

На 29 май през региона на столицата премина ураган. По сведения на властите загинаха десет души в Москва и петима в Подмосковието. Пострадаха около 200 души. В Москва бяха съборени над 17 хиляди дървета, повредени бяха покривите на 285 многоетажни жилищни блока и административни сгради. Щети бяха нанесени и на повече от 2,1 хиляди автомобила.

Предварителните оценки само за щетите върху автомобилите бяха за около 200 милиона рубли, като една трета се покриват от застраховката „каско”.

Местни експерти обръщат внимание, че е възможно застрахователните договори да съдържат изключения, които позволяват на компаниите да откажат изплащане на щети.

Щетите се покриват само на сключилите договор за застраховка, включващ и съответното застрахователно събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама