Бойко Борисов участва в парламентарния контрол

06:05, 09 юни 17 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутати по време на парламентарния контрол в петък, предаде БГНЕС.

Премиерът ще отговаря на питане относно кадровата политика на правителството и на въпрос за среща с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан Масуд Барзани.

В края на май опозиционният депутат Антон Кутев отново отправи питане към премиера Бойко Борисов, свързано с кадровата политика на правителството. Преди това председателят на парламента Димитър Главчев отхвърли подобен въпрос на Кутев към премиера, което предизвика скандал в началото на парламентарния контрол. Този път питането беше допуснато и очакванията още тогава бяха, че Борисов ще отговори на 9 юни.

В програмата този петък за парламентарния контрол са включени още и вицепремиерът Валери Симеонов и седем министри. Към Симеонов въпросите са два, единият от които за предложение на вицепремиера по демографската политика за ограничаване на раждаемостта. Министрите, които са включени в парламентарния контрол са на енергетиката - Теменужка Петкова, регионалният - Николай Нанков, образователният - Красимир Вълчев, екоминистърът Нено Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова. В програмата на депутатите за контрола са и социалният министър Бисер Петков, както и министърът на културата Боил Банов, който ще говори на въпрос във връзка с финализирането на проекта на Националната стратегия за развитие на културата.

В началото обаче ще има разискване по питане към министъра на здравеопазването Николай Петров за стратегията за развитие на лечебните заведения за болнична помощ в България. Ще има и разискване и по питане към регионалния министър Николай Нанков във връзка с политиката на МРРБ за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама