Плевенският "Спартак" е с нов старши треньор

07:58, 09 юни 17 / Спорт 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бойко Цветков ще е новият старши треньор на Общинския футболен клуб "Спартак" (Плевен), съобщи пресаташето на плевенския клуб Димитър Стефанов. 46-годишният наставник ще води отбора през новия сезон в Северозападната Трета аматьорска лига. Решението е на спонсора на отбора Иван Динов.

Цветков за трети път ще е начело на представителният тим. Той дебютира като негов наставник през лятото на 2013 и остана до есента на 2015 година. Под негово ръководство през сезон 2014/2015 "Спартак" спечели първото място в Северозападната В група и се изкачи в професионалната Б група. 

 Следващият му период бе от 22 октомври до 10 декември 2016 г., като в него записа 4 победи, 1 равен и 3 загуби във Втора професионална лига. За последно той бе начело на "Първа атомна" (Козлодуй). От 2 април до края на миналия месец постигна 5 победи, 1 равен и 3 загуби в Северозападната Трета аматьорска лига.

Цветков е работил и с юношите на "Спартак" и ФК "Плевен-Атлетик 2004". Като футболист е играл за родния си "Спартак" (Плевен) и "Етър" (Велико Търново).

„Необходима ни е добра организация за да селектираме качествен отбор, който след година да ни върне в професионалния футбол. Получих пълен картбланш от ръководството за окомплектоването на състава. Това ще е труден и продължителен процес. Вероятно ще пробваме доста футболисти, докато намерим подходящите. Съставът ни ще е сплав от опит и младост. Футболът в Трета лига е доста по-различен от този в професионалните групи. Залага се предимно на физиката и твърдите единоборства. Именно за това са ни нужни бойци на терена за да успеем“, коментира Бойко Цветков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама