Два австралийски града са сред „най-умните” в света

08:35, 09 юни 17 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийският град Мелбърн беше признат за най-умния град на планетата на конференция в Ню Йорк, а Ипсуич е сред първите шест, съобщи организацията „Форум на интелектуалната общност” (Intelligent Community Forum, ICF), която проведе форума. предаде ТАСС.

Властите на втория по големина австралийски град Мелбърн са постигнали забележителни успехи в повишаването на жизненото равнище и качеството на образованието, в подобряването на условията на труд и развитието на инфраструктурата, се казва в съобщението.

Съперници на Мелбърн в надпреварата бяха австралийският Ипсуич, руският Москва, Цяй и Таоан в Тайван, Едмънтън в Канада, графство Грей в канадската провинция Онтарио.

Журито посочи, че в Мелбърн с население от 4,6 млн. има повече от десет университета, повечето местни жители са завършили следгимназиално обучение, а градът е ключов финансов и академичен център на държавата континент.

Участниците в конференцията призоваха градските власти по света да превърнат широколентовата връзка с интернет в базова комунална услуга на достъпна цена.

Специалистите посочват, че връзката със световната мрежа е важен фактор за икономически ръст и повишаване на жизненото равнище.

Следващата конференция на ICF ще се проведе догодина в Лондон.

Организацията обединява над 30 града, главно в САЩ, Канада и Австралия. В нея членуват също градове от Швеция, Франция, Холандия, Финландия, Естония, Нова Зеландия, Корея и Тайван.

Миналата година за най-умен град беше определен канадският Монреал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама