Валери Симеонов: Поведението на Йончева и БСП е национално безотговорно

08:41, 09 юни 17 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов вече е подал сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва към определени места мигрантския поток. предаде БГНЕС.

Това съобщи самият той пред Нова телевизия.

„Решението за изграждането на оградата стана възможно след промени в Закона за обществените поръки. Пари за нея в бюджета нямаше. Те бяха осигурявани от излишъци”, съобщи Симеонов. Тъй като парите не са достигали, е взето решение да се направи едноредова ограда.

„Оградата трябваше да се изгради бързо, защото имаше наплив от мигранти, които трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше препроектирана и се изграждаше на два реда, сега щяхме да сме някъде към Лесово”, съобщи той и добави, че изграждането й не е спирало.

БСП и Елена Йончева преминаха границата. По думите му оръжието на БСП и на Йончева е лъжата. Информацията, която изнесе г-жа Йончева я има от някъде другаде и аз знам от къде. Ще се радвам, ако прокуратурата разпита господин Пламен Узунов и го пита защо изнася такава информация. За мен поведението на г-жа Йончева и БСП е национално безотговорно, това е предателство!", каза Симеонов.

На въпрос дали е лъжа, че видеонаблюдението не работи той отговори, че няма никакви проблеми със системата за видеонаблюдение.

По време на разговора с Валери Симеонов Елена Йончева пожела да се включи по телефона. Тя заяви, че доклада е публикуван на сайта на Народното събрание и няма издаване на никаква тайна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама