Трескава подготовка за лятото тече в Пампорово - Мечи чал

08:52, 09 юни 17 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди повече от месец започна подготовката за откриването на летния туристически сезон в Пампорово - Мечи Чал. Голямата новина тази година е, че освен в Пампорово, това лято ще работи и лифта в Чепеларе, което отваря много и най-различни възможности за практикуване на летен, планински туризъм в района.

В периода 22-25 юни с голям летен фестивал ще бъде даден официалния старт на сезона. Oрганизаторите на третото поредно издание на Пампорово Байк Фест подготвят много изненади и четири дни, изпълнени с много екшън, адреналин и хубави емоции.

Голямо международно състезание по спускане от най-висок клас, национален шампионат по форкросс, детско байк състезание, аутдор изложение и парти за откриването на сезона са само част от активностите, които ще се случат на място в периода. Пампорово байк фест е едно от най-големите колоездачни събития в България и региона за 2017 и се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Община Чепеларе, Нисан България, Monster Energy, хотел Орловец и други.

Всички гости на Пампорово - Мечи Чал ще могат да покарат по отлично подготвените трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Със заработването на Чепеларе и пускането на още един лифт през лятото, велопаркът се разширява почти двойно и се утвърждава като най-големия на Балканите и региона.

През цялото лято Пампорово - Мечи чал ще посреща туристи от цял свят, а за да бъде престоят им максимално приятен, в курорта се подготвят много изненади. Този сезон всички гости на Пампорово ще могат да видят някой от най-красивите места в района и да се насладят на красотата на Родопите по нов пешеходен маршрут от хижа Студенец, през Орфееви скали до кулата Снежанка.

Нов споделен маршрут за колоездачи и пешеходци пък ще свързва Чепеларе с Пампорово и ще предостави възможност за лесно прибиране от Мечи чал към центъра на Пампорово. Други приятни горски пътеки пък ще отвеждат туристите от върха към Чепеларе и ще предоставят отлични възможности за спорт и туризъм.

Лифтовете в курорта ще заработят на 22 юни, а официалното откриване на сезона ще бъде в събота, 24 юни. Съоръженията ще работят от понеделник до неделя без почивен ден през целия сезон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама