Оставиха в ареста наркодилър от Стара Загора

08:55, 09 юни 17 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Христо Г., на 27 г., информираха от Апелативна прокуратура Пловдив. Предаде БГНЕС.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10.05.2017 г., на пътя от Стара Загора за Хасково, на километър 239+300, на територията на Община Стара Загора, в съучастие с К.Г., като извършител, противозаконно пречил на органи на властта – старши полицай в група „Охрана на обществения ред“  и оперативен работник в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора, да изпълнят служебните си задължения - да извършат проверка на лек автомобил „Опел Зафира“ и лицата пътуващи в него. Полицаите трябвало да установят самоличността им, заради  данните, че държат наркотични вещества, което е престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и това е било необходимо за разкриване и разследване на това престъпление, а също и да ги задържат.

Христо Г. не изпълнил разпорежданията им, като водач на МПС - при подаден сигнал за спиране със „стоп – палка“, не спрял управлявания от него автомобил, увеличил скоростта и избягал, като напуснал главния път и се насочил по пътя за с. Маджерито, и в движение изхвърлил неустановено количество високорисково наркотично вещество – метафетамин. Освен това е обвинен и в това, че на 11.05.2017 г. в Стара Загора, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества: марихуана (канабис), 3,4 метилендиоксиметафетамин (МДМА, екстази) и амфетамин, всички наркотични вещества.

В хода на образуваното срещу Христо Г. досъдебно производство е установено, че при провеждане на специализирана акция на ОД на МВР –  Стара Загора на територията на село Маджерито, полицейски служители направили опит да спрат лек автомобил, като подозирали, че с него се превозват наркотични вещества. Водачът на автомобила Христо Г. не спрял на подадения сигнал със „Стоп“ палка. Било предприето преследване на лекия автомобил с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. При преследването водача на превозното средство и пътник от автомобила изхвърляли през прозореца прахообразно вещество. В близост до разклона за село Маджерито автомобилът бил спрян принудително и установени лицата в него.

 Обвиняемият Христо Г. управлявал автомобила. При претърсване в купето на са намерени и иззети черни полиетиленови торбички с остатъци от бяло прахообразно вещество. Впоследствие било проведено претърсване в дома на обвиняемия Христо Г. и прилежащите помещения в  Стара Загора, са били намерени и иззети пликчета със суха зелена растителна маса, кафяво прахообразно вещество и таблетки с триъгълна форма.

Христо Г. е осъждан за държане на наркотични вещества, като е настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Христо Г. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Христо Г. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама