ОП „Градини и паркове“ украси Пловдив с над 3 милиона летни цветя

11:09, 09 юни 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С около 100 000 летни цветя ОП „Градини и паркове“ преобрази в дните между края на пролетния и началото на летния сезон основните лехи в Цар Симеоновата градина.

По над 30 000 стръка са засадени в така наречената „Червена алея“ зад паметника на Васил Петлешков и „Кривия партер“, който тръгва от езерото с пеещите фонтани и стига до новоизградения Виенски павилион.

„Всеки стрък цвете от атрактивните фигури си отгледахме сами в оранжериите. Най-много на брой са различните разцветки бегония и колеус, засадихме много винка, цинерария и още стотици хиляди бройки красиви цветя, които виреят добре при пловдивските условия с осигурено поливане“, заяви директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Той не скри радостта си от това, че петуниите в над 140-те висящи кошници и 20-те цветни пирамиди, разположени в централната пешеходна зона, се харесват на повечето пловдивчани и гостите на града. С насажденията във всички паркове и градинки по районите на Пловдив тазгодишното лятно зацветяване ще достигне рекордния около 3 000 000 брой летни цветя, увери Стоян Алексиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама