СДВР с железни мерки за охраната на "София Прайд 2017г.” и протестите

11:23, 09 юни 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната дирекция на МВР е предприела железни мерки, за да осигури запазването на обществения ред по време на "София Прайд" и протестното шествие на 10 юни, съобщиха от СДВР. От  18.00 ч. в София е заявено провеждането на десетото ежегодно шествие на хомосексуалистите. За същия ден са получени уведомителни писма  за организирането на няколко протестни мероприятия на територията на столицата с начален час 17.00 - социална кампания  под надслов „Да изчистим боклука от София” пред паметника на Съветската армия; митинг „За възраждане на семейните ценности” в близост до пилоните на Национален дворец на културата  и  митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на бул. „Княз Ал. Дондуков” .

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната  на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места  ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви . Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност  шествието „София Прайд 2017г” ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута на движение. При необходимост по направлението му поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно. Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред. От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждането на парада и другите мероприятия да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама