Депутатите проведоха дебат за санирането на блокове

12:19, 09 юни 17 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благоевград - столицата на санирането, обяви депутатът от „БСП за България“ Жельо Бойчев в рамките на дебат за Националната програма за саниране, предаде БГНЕС.

Дебатът в Народното събрание се проведе след питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно политиката на МРРБ за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Енергийната ефективност е бъдещето на света, заяви Александър Ненков от ГЕРБ като заяви, че са спестени 319 тона парникови емисии на година, създава се екологично по-чиста средата, в която живеем. Относно обвинението, че фирмите, извършващи санирането са били на ГЕРБ, Ненков посочи, че общо 1000 блока са предадени и по още толкова се работи. 600 фирми изпълняват строително-монтажните дейности. Това са 75 хил. души, които са пряко заети.

Според него друг ефект от санирането е, че се внасят преки и косвени данъци в хазната и те са вече осезаеми. "Вчера вечерта най-накрая разбрах какъв е бил вашият мотив - ами, колеги, не я харесвате, защото хората я харесват", каза Ненков обръщайки се към БСП и показа снимки.

Георги Гьоков от БСП пък контрира, че 500 млн. лв. е била инвестиционната програма на бившия премиер Пламен Орешарски. 4,5 млн. лв. са отишли за парк в Стара Загора, ако Орешарски отиде в Стара Загора, ще го носят на ръце, каза Гьоков и допълни - съжалявам, че не съм се подготвил снимката на ония хора, дето им протече покрива.

Той посочи още, че БСП е против начина, по който се прави програмата. "Иначе хората я харесват програмата. Как няма да я харесват, като е безплатна. Само, че я правете качествено. Не вкарвайте политически елемент, дайте да я направим съвместно с опозицията да направим програмата да работи нормално, ясно е, че тя ще работи, докато сте на власт", каза още Гьоков.

"Санирането облагодетелства не само икономиката и фирмите, но и вас, колеги. Какъв сицилиански сценарий, каква фамилия. Случайно саниране за 100 милиона няма, коментира Явор Божанков от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама