Масово надиграване правят на Моста

12:31, 09 юни 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Масово надиграване ще се проведе на 16-ти юни от 19:00 часа на символа на Бургас – Моста, съобщиха от Община Бургас. В него са поканени да се включат всички бургазлии и любители на народните танци. Събитието е част от тридневния фестивал „Включи града“, който ще се проведе другата седмица от петък до неделя.

В първия фестивален ден Моста ще се превърне в концертна сцена за фолклорни клубове и формации. Очаква се в надиграването да се включат над 15 клуба от Бургас и над 10 клуба от Стара Загора, Разлог, Поморие, Дупница, Добринище и други градове от страната.

В следващите два дни - събота и неделя, Моста ще бъде сцена и на два рок концерта с участието на група "Nevermind", "Souicore", "Stiff Bones", "Стокхолм" и "Шантаж".

И отново в първия ден, провокирани от природата и приказния свят, "огнени кокилари" ще се разходят между публиката и ще ни пренесат в древна Индия, където се заражда теорията за петте стихии (елемента) - въздух земя, вода, огън и етер. Мистичната им игра ще ни "потопи" в основните принципи на взаимодействие между всичко съществуващо. Събитието е на 16 юни от 21.30 часа на Балюстрадата до Казиното.

Вторият и третият ден ще бъде времето на буболечките. Странна, но симпатична гадинка "Охлюмотив" с размери 8 метра дължина и 3 метра височина ще направи своята разходка на 17 юни от 21.00 часа по главната градска пешеходна улица "Богориди". С причудливото създание ще има и двама спътници - професори, които ще бъдат не по-малко атрактивни и колоритни.

Насекоми с размери над 6 метра ще плъзнат из града. Според запознати буболечките ще са две богомолки. Появата им ще се дължи на изменението на климата в Бургас и насищането на градското пространство с култура. Те ще са най-активни в неделя 18-ти юни в часовете от 21.00 до 22.00 в района на ул. "Богориди". Те ще дебнат за жертви, но няма да са опасни, защото ще се напътстват от приказна пастирка. Пътят на насекомите ще завърши с огнено шествие.

Програмата на "Включи града" от сегмент пърформанси няма да бъде лишена и от театрални спектакли, но на нетрадиционно за тях място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама